Den nordliga Costa Blanca

Den nordliga Costa Blanca börjar runt Gandia, sedan söderut genom Oliva sedan Pego och Ondara. Detta område är full av apelsinträd och majestätiska berg i bakgrunden. Sandstränderna är utmärkta och tyst. Inland är ganska med Jativa en vacker stad med ett vackert slott och Villalonga.

Se Egenskaper på Costa Blanca North

komma ner längs kusten till Els Poblets, sedan Denia med en marina och hamn varifrån du få en färja till Ibiza och Mallorca. Nu kusten ändras från sin lägenhet till robust med vikar och klippiga stränder. Inland är Orba dalen med byar som Sagra, Orba, Benimeli, Benidoleig, Beniarbeig, Sanet y Negrals, Tormos, Murla, Benichembla, El Rafol d'Almunia Benimaurrell, Fleix, Campell, Fontilles, Paradisorba, Aspre-Obreta och Montaneta El Eden.

Söder om Denia kommer Javea med sin sandstrand följt av Moraira, en mindre stad också med en bra sandstrand. Inland är arbets städerna Gata de Gorgos, Jesus Pobre, La Jara, Pedreguer och Benitachell och Jalon Valley känd för sina vingårdar och blommor som består av städer och byar i Lliber, Jalon, Xalo, Alcalali och Parcent. Teulada är inland Moraira och staden Benissa, samtidigt expandera sina böljande kullar till kusten där det finns steniga stränder och vikar, sedan till Calpe, en av de mest kända turistmålen på Costa Blanca.

Ursprungligen en liten fiskeby, är Calpe nu en livlig stad med höga hotell och flerbostadshus dominerar stadsbilden. Calpe har den berömda klippan kallas Ifach stiger upp ur havet. På ömse sidor är två fantastiska breda sandstränder.

I söder kommer vi flott Altea med sina kullar fulla av vitkalkade hus, slingrande gator och designerbutiker. Nästa är Alfaz del Pi (även känd som L'Alfas del Pi) med Albir stranden och Benidorm, den största turistort på Costa Blanca.

Benidorm är enorma med massor av hög upphov skyskrapor. Stränderna i Playa Levante, Poniente, Playa de Mal Pas och Playa de Cala Finestrat är utmärkt och nattlivet är legendariska. Det finns gott om hotell, kaféer, nöjen, shopping och några stora nöjesparker för familjen såsom Terra Mitica, Aqualandia, Mundomar, Terra Natura och Aqua Natura. Ta en båttur till La Isla de Benidorm, en liten obebodd ö perfekt för snorkling. Gå titta på en show på Benidorm Palace.

Efter Benidorm kusten blir platt med mil efter mil av sandstränder. Bergen i bakgrunden tenderar att suddas ut.

Ta en utflykt från Benidorm inåt landet längs La Nucia, Polop, Callosa d'En Sarria till slottet Guadalest, en känd Costa Blanca turistattraktion. Också nära Callosa d'En Sarria, Fuentes de Algar / Algar Vattenfall park som är vacker och du kan bada i det kristallklara vattnet i Algar vattenfall (Fuentes del Algar vattenfall). Mycket längre in i landet är staden Alcoy, (även känd som Alcoi) känd för sina många broar, Alcoy, Bocairent, Castalla, Ibi, Cocentaina, Albaida, Xixona och Ontinyent.

Om du bor i Costa Blanca Norr, inbjuder vi dig till vår sida egendom där du hittar de bästa egenskaperna för försäljning i Costa Blanca Norr, Alicante.

Din fastighet experter
i Costa Blanca och Costa Cálida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


2017 Complete Spanish Property © 2018 ● Design: MediaelxJuridisk anteckningPrivatlivWeb karta