Costa Calida Fastigheter Till Salu

Information du bör veta om notarier i Spanien

I Spanien, oavsett din nationalitet, måste du engagera notarien i någon större transaktion som att köpa en fastighet eller ett testamente. I det här inlägget förklarar vi dig betydelsen av denna siffra.

Den spanska regeringen anger Notario avgifter och dessa betalas enligt det deklarerade värdet på fastigheten och även antalet klausuler i handling. Avgifterna kan vara från 0,1 procent till 0,4 procent av det deklarerade värdet, det lägre beloppet för dyrare fastigheter och högre för dem med mindre värde. Dessutom, om du har fått en inteckning i fastigheten du kommer att behöva betala Notario avgifter för pantbrev.

Hur mycket kostar det?

Vanligtvis är Notario en av de mindre kostsamma aspekter av fastighetsköp i Spanien och hans avgifter för testamenten är runt 75 € om de är okomplicerade. Notarios ger dig goda råd om en rad frågor, men du bör inte betraktar honom ett alternativ till din egen advokat. Det finns notarier i England, men de inte uppfyller samma funktion som den spanska sort. Han är i centrum för såväl den lokala förvaltningen och sitt samhälle.

Till synes verkar varje tidning att föra budskapet om ännu en borgmästare eller råd tjänsteman som har fängslats för korruption, men notarien är allmänt betrodd och respekterad. Medan han måste genomföra flera års vidareutbildning efter att uppnå den obligatoriska juristexamen innan inrätta kontor, belöningar och prestige som är knutna till kontoret och person av notarien är väl värt det hårda arbetet i kvalet.

När jag ser notarien?

Det första tillfället är det troligt att möta en Notario är när du registrerar köpekontraktet för en spansk egendom på sitt kontor. Han kommer sedan att skicka på kontraktet till fastigheten registret för inskrift. Den ursprungliga fastigheten kontrakt "escritura" förblir med Notario och du kan begära en auktoriserad kopia när som helst. Han behåller även den ursprungliga kopian av någon vilja görs på hans office.A Notario kommer också skriva ett officiellt brev om du vill informera en hyresgäst på din fastighet som du tänker avsluta hyres när hyresavtalet upphör eller andra officiella meddelanden.

Vilka andra saker Notarier göra?

Under många år notarios har registrerat försäljningsavtal som inte representerar den verkliga inköpspriset (under deklaration av sann belopp) och de valde att inte engagera sig med alla skatter, lämnar det till köparens advokat. Mycket har förändrats nyligen och dessa dag notarios tvingas varna de olika parter som deltar i ett köpeavtal att om de undervärderar en fastighet med mer än 20 procent (och det kan ändras igen), kommer de att dryga böter av Hacienda, den spanska skattemyndigheten bör de upptäcker avvikelsen.

De är också krävs för att bekräfta att fem procent av köpesumman bibehålls och betalas direkt till Hacienda efter försäljningen av en fastighet av en icke-bosatt i Spanien som en garanti mot inkomst av kapital.

Hur den dagen du signerar "escritura"?

När du är i hans kontor för att underteckna escritura måste Notario bekräfta personuppgifter och identiteter för alla berörda med köpeavtalet och han kommer sedan som nämnda ovan läsa kontraktet högt, vanligtvis på spanska, så du behöver någon som din advokat eller en översättare att vara närvarande som du måste vara säker på lagfarten är korrekta. I själva verket kommer en del notarios insistera på att det finns en engelsktalande advokat eller översättare med dig innan de är överens om att underteckna deeds.He eller hon kommer att behöva göra några rättsliga kontroller, men dessa skiljer sig från region till region.

Generellt dock bör han ha bett om en fastighetsregistret arkivering före undertecknandet av escritura att bekräfta att säljaren verkligen är ägare till fastigheten och att fastigheten inte har några skulder eller hyresgäster eller andra oförutsedda problem. I och för sig, innebär detta inte att ge dig ett fullgott skydd så det är mycket viktigt att du anlitar en egen advokat att företräda dig, precis som i Storbritannien.

Komplett spanska Property, Costa Calida egendom till salu.

Vi uppmuntrar dig att ta en titt på våra nya bostäder till salu i Costa Calida om du vill hitta ett perfekt hem för att njuta av det bästa livet omgiven av ett klimat och idyllisk miljö i katalogen Complete spanska Property du kommer att upptäcka hur lätt det kan få hus av dina drömmar.

Och vi har fastigheter till salu av alla typer. Från fynd för återförsäljning bostäder planen, nyckelfärdiga eller helt nya. I vilket fall som helst, kommer du alltid i vår mäklare på Costa Blanca hem av högsta kvalitet och utmärkta förutsättningar för underhåll och bevarande, eller med en finish och modern design.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


2017 Complete Spanish Property © 2020 ● Design: MediaelxJuridisk anteckningPrivatlivCookies policyWeb karta