Mäklare Orihuela Costa

15 Killer Tips för att köpa fastighet i Orihuela Costa

Den spanska fastighetsmarknaden är på väg att återhämta och utländska köpare återigen rusar för att plocka upp den perfekta egendom. I den här artikeln, we'll försöka hjälpa dig genom att ge dig dessa användbara tips.

Att köpa fastighet, oavsett om det är i Storbritannien, Spanien, eller något annat land, är alltid ett mycket stort beslut, och naturligtvis, en seriös satsning. Kreditkrisen tog ut sin rätt på Spanien. Men landet är nu återhämta sig och låga fastighetspriser är några av de faktorer som attraherar de brittiska och andra utländska köpare till Spanien.

Du behöver inte vara en juridisk expert för att hitta vägen runt uppköp förfarande i Spanien, men det är bra att ha några praktiska tips att följa. Handböcker och juridisk rådgivning kan vara full av officiell information, men bra tips för att köpa ett hus i Spanien kan göra hela skillnaden.

Några av dessa tips för att köpa ett hus i Spanien kan tyckas vara sunt förnuft. Och de är. Men i spänningen i att köpa en fastighet som du har blivit förälskad i det är förvånande hur snabbt du kan avbryta din bättre vetande. Så, hålla dessa tips vid din sida som en klar referens, ifall du är frestad att slarva och lämna ditt sunda förnuft på flygplatsen.

1. Sätt din ekonomi i ordning.

När du har bestämt att du vill flytta till Spanien, är det viktigt att börja organisera din ekonomi direkt. Du kommer att behöva samla in pengar för att köpa en fastighet, med hänsyn till att köpa avgifter och andra kostnader som kan uppstå; Detta skulle kunna omfatta juridiska kostnader, registreringsavgifter, fastighetsmäklare provision och mer.

2. Var tydlig med hur mycket du har råd att spendera.

Det är så viktigt att veta exakt hur mycket du har råd innan du gör en resa över till Spanien för att visa egendom. Det sista du vill göra är att bli kär i en fastighet och sedan ta reda på att du inte är realistiskt råd. Inte pressa din gräns för hög. Se till att du ta hänsyn till de extra kostnader som det kan vara och tillåter ytterligare 15%, som regel, på toppen av vad huset kostar själv.

3. Ta hänsyn till valutafluktuationer.

Mycket ofta en köpare kommer att visa en egenskap och bestämmer sig för att köpa baserat på GBP / EUR den dagen. Som fluktuerar per minut, när de kommer att slutföra på köpet och göra överföringen, priset kan ha sjunkit dramatiskt.

Det är anledningen till att vi rekommenderar att tala med en valutaväxling specialist för att hjälpa dig att bedöma risken för valutakursförändringar och guida dig om de bästa sätten att skydda sig själv och maximera din budget.

4. Forskning spanska köpprocessen.

Med ett sådant stort beslut som att köpa egendom, särskilt ett i ett annat land, kommer preparatet alltid vara av yttersta vikt. Men inte få alltför kört fast i detalj. Om du använder en bra advokat då du behöver inte känna alla konster och knep, men en allmän förståelse kan vara användbart.

5. Tänk på exakt vad dina behov är.

Spanien har ett underbart val av platser och fastighetstyper, så du bör kunna hitta hem som passar just dig och din familj. Kanske kan du börja skriva ner vad du behöver, hur nära du vill vara en stad eller butiker, om du vill köra eller inte och hur mycket de omkostnader kommer att bli.

6. Inte sättas under tryck.

Svårt att sälja är inte så tydlig som det brukade vara, men kom ihåg att det är en köparens marknad. Be att få se den egenskapen igen, vid olika tider på dagen och på olika dagar i veckan, om du kan.

7. Forskning de områden du gillar med omsorg.

Sätt några tankar tillsammans och bestämma var och vilken typ av egendom som du vill köpa i Spanien. Det är så viktigt att bedöma varje område du gillar utseendet på och räkna ut exakt vad det är du vill från din nya stadsdel i fråga om klimat, anläggningar, boende och annat viktigt för dig.

8. Besök i lågtrafik säsongen

Det är en bra idé att besöka din blivande område på vintern, liksom sommaren. Vädret är ofta lite kallare och städerna en mycket tystare än du förväntar dig, och detta ger dig en chans att bekanta dig med alla säsongsmässiga skillnader. Under vintermånaderna kan du också att mäklarna har mer tid för dig och leverantörer kan vara villiga att acceptera något lägre anbud.

9. Loggar inte pr betala något du inte förstår.

Viktigast av alla våra tips för att köpa en fastighet i Spanien är inte att underteckna något eller betala något förrän du har haft en omfattande rättslig kontroll som utförs på fastigheten och köpekontraktet. Detta är så viktigt och människor kan lätt övertalas att det inte är nödvändigt.

10. Konsultera en oberoende, tvåspråkig advokat som du litar på.

Detta tips är kanske i samma riktning. Investera i en bra, oberoende advokat. Att ha en oberoende advokat på din sida, någon som är bekant med köpprocessen i Spanien, är verkligen viktigt. De kommer att arbeta med dina bästa intressen i åtanke och kommer att kunna ge dig råd i varje skede.

11. Hitta rätt fastighetsmäklare

Din mäklare kommer att vara en av de viktigaste personerna för att hjälpa dig på din egendom resa, och det är viktigt att se till att du valde den rätta. Du behöver en agent som specialiserat sig på de områden som du är intresserad av, som kommer att förstå dina exakta krav, och som har erfarenhet av att köpa eller sälja med utlänningar.

Forska på nätet är användbar, och kommer att ge dig en uppfattning om de olika alternativ som du kan välja mellan. Om du känner någon som redan har köpt fastighet i området, se om de kan rekommendera en agent personligen. Det är så viktigt att se till att du har en fastighetsmäklare som du litar på; detta kommer att se till att du kan göra det mesta av alla visningsresor, vilket sparar både tid och pengar.

12. Kontrollera noga fastighetens skick i syfte att planera reformer.

Om du planerar att göra ändringar i fastigheten, kom ihåg att du behöver bygglov. Det kanske inte ser ut som om du gör från andra egenskaper runt men myndigheterna blir strängare om detta.

13. Om du är intresserad av att hyra medan du är borta, kolla vad du behöver.

Om du planerar att hyra ut din bostad kontrollera vilka arrangemang är i det område där du köper. Det finns stora skillnader mellan olika regioner från de där du måste göra lite annat än att registrera och de som har strikta kriterier för uthyrning. Inte fastna.

14. Inte rusade in köpet om du inte är 100% säker.

När du köper egendom, når man en punkt utan återvändo, varefter det kommer att bli allvarliga ekonomiska konsekvenser för backa. Stressa inte in i den. Innan du registrerar något, vara säker på att du har haft din advokat titta över den. Inte tillåta någon att pressa dig att underteckna utan due diligence.

15. Undvika risk om du behöver skicka pengar från ditt land.

Oavsett vad du väljer att göra, kan du undvika risken för valutaförändringar genom att använda en specialist valuta produkt som kallas en termin. Detta gör det möjligt att låsa in en växelkurs vid den tid du förbinder sig att köpa fastigheten, vilket innebär att du kommer inte att förlora några pengar om valutamarknaderna rör sig dramatiskt medan försäljningen pågår.

När det är dags att överföra det slutliga saldot för en fastighet, kan du vara trygg i vetskapen att hastigheten (och därmed priset på fastigheten i pund) förblir densamma - oavsett vad marknaden gör.

Komplett spanska egendom, fastighetsmäklare i Orihuela Costa.

som ett oberoende fastighetsbolag på Komplett spanska Property vi stolta över en avslappnad, välkomnande inställning till egendom, vilket gör att våra klientens att inte känna avskräcks av processen utan att säkerställa att de har en förståelse för vad som krävs och när.

Tveka inte att kontakta oss för en allmän, informellt samtal eller om du har hittat en fastighet som du vill visa på webbplatsen så vi ser mycket fram emot att träffa dig. Vi vill vara din fastighetsmäklare i Orihuela Costa .

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


2017 Complete Spanish Property © 2020 ● Design: MediaelxJuridisk anteckningPrivatlivCookies policyWeb karta